UV minigolf - poprvé v ČR v Butovicích

Po více než roce příprav, studování technologií, testování materiálů a vylaďování interiéru je to tady - jako vůbec první a jediní přinášíme do České republiky tzv. UV minigolf!

Jedná se o jedinečnou světelnou show, kde se každý stává zářící hvězdou. Dráhy, překážky a dekorace jsou namalovány speciálními barvami, které reagují s UV-A světlem. Toto světlo je pro lidské oko téměř neviditelné a je zdraví neškodné. Pokud dopadá na materiál, který s tímto světlem reaguje, takovýto materiál se stává zdrojem světla a vytváří nenapodobitelný světelný efekt.

 

Ne všechny UV světelné zdroje jsou však pro tyto dekorační účely vhodné. Hloubkovým zkoumáním jsme zjistili, že nejvhodnější jsou ty zdroje, které vyřazují záření mezi 365 a 368 nanometry. Přesně takové jsme tak pořídili a opatřili jimi naše jedinečné minigolfové hřiště.

 

Jak už je tomu u každých věcí, i speciální UV barvy mají rozdílnou kvalitu. Dlouhodobým testováním jsme nakonec vybrali ty vůbec nejlepší na světě a které byly používány i v některých amerických filmech.

 

UV barvami jsou pomalované i hole, míčky, překážky i důlky, aby dojem ze hry minigolfu byl optimální.

S dekoracemi jsme si dali opravdu záležet. Do nejmenšího detailu jsme nechali pomalovat stěny a dráhy vyhlášenými malíři a na celém konceptu spolupracovali se zkušenými designerkami.

Technologie UV barev umožňuje nejširší možné dekorativní možnosti. Existují po světě UV minigolfy, které vytvářejí své prostředí tajemné až ponuré. Naším záměrem však bylo, aby se návštěvník minigolfu u nás cítil nanejvýš příjemně. Prostředí jsme tak vytvořili maximálně barevně a hravě, přitom však vkusně a nikoliv infantilně. Kladli jsme také důraz na detail. Dráhu s názvem sopka je tak možné nalézt u chrlící sopky a stejně tak je barevně vyvedena samotná překážka, dráha proudy je barevně vyvedena jako zpěněné peřeje, atd.

A jak se u nás stát zářivou hvězdou? Existují materiály, které s UV světlem reagují samy o sobě. Jsou to například bělená trička a košile, různé neonové šaty či třeba tkaničky. Každý tak může vyzkoušet, co ze svého šatníku se nejlépe hodí do našeho prostředí a stát se tak zářivou hvězdou minigolfu bez ohledu na zahrané skóre.

Náš minigolf je naprosto ojedinělý tím, že umožňuje jak podávání vysoce hodnotných sportovních výsledků, tak hru v nádherných barevných kulisách se zářivým efektem. Použité barvy jsou stejně dobře viditelné pod UV i normálním světlem. Proto také spouštíme kombinovaný UV/standardní provoz. Nikde jinde na světě v tuto chvíli nenajdete tuto kombinaci. Naše minigolfové hřiště má totiž certifikát Světové minigolfové federace pro sportovní minigolfová hřiště. Pro sportovní nadšence a závodní hráče tak ve stanoveném čase provozujeme minigolf pod běžným světlem. Zároveň však v ostatním čase spouštíme UV světla a návštěvník se tak může seznámit s minigolfem tak, jako ještě nikdy předtím. A to při zachování vysoké kvality minigolfového vybavení.

Jenom minigolfem to však u nás nekončí. Tak jako dosposud organizujeme originální narozeninové oslavy a firemní akce. Pokud však doposud byly originální, nyní se stávají naprosto ojedinělými. UV technologie totiž přináší ještě spoustu dalších možností. Být namalovaný zářivými barvami na obličej? Namalovat něco zářivými křídami či fixami? Napít se ze zářícího kelímku? Jíst zářícími příbory ze zářících talířů? Fouknout si do zářícího bublifuku? To, co zní jako pohádka, je u nás realita.

UV technologie nemá v češtině odpovídající výraz. V angličtině se používají výrazy jako blacklight (minigolf) nebo glow in the dark (minigolf). V němčině pak Schwarzlicht (minigolf). Můžete mu říkat zářivý, neonový či UV minigolf. Nebo vymyslíte nějaký speciální novotvar, se kterým se nám pochlubíte. Že se však u nás budete na chvíli cítit jako v ráji nebo v pohádce, o tom jsme přesvědčeni.

Celý koncept jsme ladili do kulis divoké, přesto však bezpečné džungle. Nechybí hustá vegetace, liány, vodopády i různá zvířata.

Shrnuto a podtrženo: vytvořili jsme jedinečné příjemné místo, které je balsámem pro oči, potěchou pro duši a zároveň umožňující hravé vyžití pro každého.